maandag 25 mei 2009

Voorlopig concept: De Newscube

Bij deze een beschrijving van ons voorlopige concept: De Newscube.
De inspiratie hiervoor hebben we deels te danken aan een feestconcept. Meer hierover is te lezen op: http://contakt-events.com/.

Het gaat om een apparaat dat op plekken wordt geplaatst waar consumenten hun nieuws consumeren. Een goed voorbeeld hiervan is het openbaar vervoer. Wanneer iemand bijvoorbeeld de trein instapt krijgt hij van het apparaat een sms met de vraag of hij zich aan wil melden. Doet hij dit, dan worden meteen zijn persoonlijke voorkeuren op nieuwsgebied geladen en krijgt hij toegang via zijn mobiele telefoon, laptop of pda. Dit sluit dus volledig aan op de behoefte aan nieuws op maat.

Ook bestaat er de mogelijkheid om zelf content te uploaden via hetzelfde toestel. Deze content kan dan geplaatst worden op bijvoorbeeld een blog. De gebruiker kan online een profiel aanmaken waarin hij zijn interesses en voorkeuren aangeeft. Deze worden opgeslagen zodat de gebruiker altijd het nieuws van zijn keuze ontvangt.

Het handige is dat het apparaat meerdere vormen van connectiviteit (wifi, bluetooth etc.) kan gebruiken. Hierdoor gaat het altijd met zijn tijd mee maar hoeft een consument niet altijd de nieuwste gadgets te hebben om aan zijn nieuws te komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten